ALUPROF MB70US/MB70US HI rejtett szárnyas alumínium ablakrendszer

MB-70US, MB-70US HIREJTETT SZÁRNYÚ ABLAKRENDSZER

  • > 1,35W/(m2K)Hőszigetelés Uf
  • class 4Légáteresztés
  • < class E1200Vízzárás
  • < class C5Szélállósági osztályba sorolás

Az MB-70 „Rejtett Szárny” rendszer része az ALUPROF S.A.

aluprof

MB-70 hőhídmentes ajtó – ablak rendszerének. Esztétikai szempontból ez a megoldás megegyezik az MB-60US szerkezettel. Előnye mégis a nagyobb hőszigetelési tulajdonság: az alkalmazott profilok- és kiegészítőktől függően hőátbocsátási együtthatója Uf:1,35 és 2,16 W/(m2K) között van. Ennek a rendszernek van egy fokozott hőszigetelésű MB-70US HI változata, amelynek hőátbocsátási együtthatója Uf: 1,31-től 2,0 W/(m2K) tartományban marad.

Az MB-70US rendszer elemeiből készült ablakoknak kívülről nem láthatók a szárnyai. Az egymással szomszédos fix és a nyílóablakok azonos kinézete miatt egységes homlokzati megjelenést biztosít. A beépítés külső oldaláról nézve az ablakok tokjának a szélessége kicsi, ennek köszönhetően a szerkezet karcsú és könnyed hatást kelt.

Az ablakok az MB-70 rendszer alapkivitelű ablakaihoz hasonlóan hatékony vízkivezető és szellőztető rendszerrel rendelkeznek az üvegkamrából illetve a szárny és a tok közötti kamrából. A szellőző-vízkivezető nyílásokat a külső oldalról műanyag fedél takarja.

Az MB-70US rendszer jellemző tulajdonsága a szoros összefüggés a többi MB típusú rendszerrel. Ennek a szerkezeti alapelvnek köszönhetően, ezekben a rendszerekben sok közös elemet pl. közös üvegléceket, tömítéseket, vasalatokat stb. sikerült alkalmazni.