ALUPROF MB70CW/MB70CW HI hőszigetelt alumínium ablakok

  • Uf 1,43-tólW/(m2K)Hőszigetelés
  • az osztályhoz E750Vízzárás
  • az osztályhoz C5Szélállósági osztályba sorolás

Ennek a rendszernek az alapja az MB-70 magasabb hőszigetelésű ablakrendszer, amely vasbeton vagy ablak nyílásokkal rendelkező téglafalak homlokzatának a beépítésére szolgál

MB-70CW, MB-70CW HI

Ezekben a homlokzat típusokban kétféle mező van jelen: a „hideg” és a „meleg”. A „meleg” mezők jelentik a hőszigetelt ablakokat, amelyek az ablaknyílásokba vannak felszerelve a homlokzat elülső részén. A „hideg” mezők az ablakok közti parapetsávok, amelyek védik a szerkezetet és a hőszigetelést (pl. kőzetgyapot) az időjárás viszontagságaitól.

Ennek a rendszernek az alkalmazása jelentősen lerövidíti az építkezés idejét, az ablaknyílások mielőbbi befedésével, az ablak közti sávok és a homlokzat külső felületének az elkészítése előtt.

Az MB-70CW rendszer nagyon jó hő- (az alkalmazott profilok- és kiegészítőktől függően az Uf együttható 1,49 és 1,99 W/m2K közötti tartományban marad) és hangszigeteléssel rendelkezik, amely megfelel az építészek és a beruházók által az ilyen homlokzatokkal szemben támasztott esztétikus követelményeknek is – azaz kívülről nézve, nem látható a „hideg” és a „meleg” mezők illetve a fix és a nyíló elemek közötti különbség. A homlokzat külső oldaláról nézve, az alumínium profilok sávjai kivételesen keskenyek, a szélességük 78,5 mm, aminek köszönhetően a szerkezet karcsú és könnyed hatást kelt.

Az MB-70CW rendszernek van egy fokozott hőszigetelésű MB-70CW HI változata, amelynél az Uf együttható, az alkalmazott profilok- és kiegészítőktől függően 1,43 – 1,89 W/(m2K) között mozog.