ALUPROF MB60US/MB60US HI rejtett szárnyas alumínium ablakrendszer

  • class 4Légáteresztés
  • class E900Vízzárás
  • class C5Szélállósági osztályba sorolás

Az MB-60 „Rejtett Szárny” része az ALUPROF S.A. MB-60 hőhídmentes ablak rendszernek. Az MB-60 US egy korszerű alumínium rendszer, amely a hő- és a hangszigetelést igénylő kültéri építészeti elemek beépítésére szolgál.

MB-60US, MB-60US HI

Ennek a rendszernek az elemeiből készült ablakoknak kívülről nem láthatók a szárnyai. Egy sorban, az egymással szomszédos fix és a nyíló ablakok kinézete kívülről egyforma. A beépítés külső oldaláról nézve az ablakok keretének szélessége kicsi, ennek köszönhetően a szerkezet karcsú és könnyed hatást kelt.

Minden MB-60 US rendszerben készült, kültéri beépítésre szolgáló ablakok hatékony vízkivezető és szellőztető rendszerrel rendelkezek. A szellőző-vízkivezető nyílásokat a külső oldalról műanyag fedél takarja.

A rendszer jellegzetes tulajdonsága a szoros összefüggés az ALUPROF S.A. más rendszereivel. Ennek a szerkezeti alapelvnek köszönhetően, ezekben a rendszerekben sikerült sok közös elemet alkalmazni, pl. a közös üveglécek, sarokelemek, tömítőlécek, üveg és ütköző tömítések, közös vasalatok illetve rengeteg azonos műszaki eljárást, mint pl. a bordák és egyéb elemek megmunkálása, a sarokelemek ragasztása, stb.

Ennek a rendszernek is van egy fokozott hőszigetelésű MB-60US HI változata. A hőszigetelés fokozása azzal érhető el, hogy az alumínium profilok központi kamraiban olyan speciális betéteket helyeznek el, amelyek az alacsony értékű hőátbocsátási együtthatónak köszönhetően jelentősen csökkentik a hőáramlást a konstrukción keresztül, ezzel korlátozva benne a konvekciót és a hősugárzást.