ALUPROF MB60EF/MB-60EF HI alumínium ablakrendszer

  • class 4Légáteresztés
  • class E1200Vízzárás
  • class C4Szélállósági osztályba sorolás

Ez a rendszer lehetővé teszi az MB-SR50 EFEKT függönyfalba beépíthető ablakok kivitelezését. Ennek köszönhetően a homlokzat specifikus kinézetű lesz, azaz a homlokzat külső teljes üvegfelületén karakteresen kirajzolódik az alumíniumablak kerete, azzal, hogy az ablak és az üveg profilok külső felülete egy síkban van. Az építészek gyakran előnyben részesítik ezt a jellegzetes vizuális hatást.

MB-60 EF, MB-60EF HI

Az MB-60EF rendszer homlokzatba beépített ablakait – többek között az ablakprofil, a homlokzat és az üveg belső szigetelősáv folytonosságának köszönhetően – jó hőszigetelés jellemzi.

Dieses System ermöglicht, Fenster für den Einsatz in der Fassade in Pfosten-Riegelbauweise MB-SR50 EFEKT auszuführen. Dadurch erhält die Fassade eine spezifische Optik, d.h. im Außenbereich der Glasfassade ist der Rahmen eines Aluminiumfensters deutlich hervorgehoben, und die äußeren Oberflächen von Fensterprofilen und Glasscheiben liegen in einer Ebene. Diese Optik wird oft von Architekten vorgezogen.

Az ablaktokban egy speciális profilozott hőhídmegszakító elemet alkalmaztak, amely lehetővé teszi az ablakbeépítést az MB-SR50 EFEKT homlokzatnál használatos tipikus kötőelemek segítségével. Ez a megoldás jelentősen felgyorsítja és egyszerűsíti az ablakszerelési folyamatot és egyben csökkenti a költségeit is. Az üvegezési módszer, az alkalmazott vasalatok valamint a megengedett ablakméretek azonosak az MB-60 bázisrendszerrel.

Az MB-60E rendszernek van egy fokozott hőszigetelésű MB-60EF HI változata. A hőszigetelés fokozása azzal érhető el, hogy az alumínium profilok központi kamraiban olyan speciális betéteket helyeznek el, amelyek az alacsony értékű hőátbocsátási együtthatónak köszönhetően jelentősen csökkentik a hőáramlást a konstrukción keresztül, ezzel korlátozva benne a konvekciót és a hősugárzást.