ALUPROF MB59S/MB60/MB70 hőhídmentes alumínium harmonikaajtók

A következőkben bemutatott hőhídmentes harmonikaajtó-rendszerek az ALUPROF S.A. modern szerkezetei, az ügyfeleink, így az építészek, befektetők és együttműködő partnereink kérésére és kívánsága szerint készültek. A befelé nyíló harmonikaajtó-szerkezeteket a következő rendszerekben lehet kialakítani: MB-59S, MB-60, MB-70. Ezekkel szemben a MB-59S Casement rendszer kifelé nyíló harmonikaajtók kialakítására szolgál.

Az alkotóelemek szerkezeti mélysége a kiválasztott rendszertől függően 50 mm (tok), 59 mm (szárny) a MB-59S és MB-59S Casement esetében, míg 70 mm és 79 mm a MB-70-nél.

A hőáteresztési együttható értéke és a hangszigetelés szintén az alkalmazott alumíniumrendszertől függ.

A profilok illeszkedő felépítésének és a felhasznált munkasablonoknak köszönhetően a harmonikaajtók előregyártása nagyon egyszerű és gyors.

A tokok és a szárnyak alkotóelemeinek formázott bordái olyan méretben lettek kialakítva, hogy az EURO szabványnak megfelelő rigliket és vasalatokat lehessen azokon használni. A harmonikaajtókra a Roto cég bevált vasalatai vannak felszerelve. Ezeknek a vasalatoknak a sínét a tok felső profiljára (Top hung) vagy a küszöbnél (Bottom hung) lehet felszerelni. Az egyes rendszerekben választani lehet különböző küszöbtípusok és azok beépítési módjai közül.

Harmonikaajtók

A profilok összekapcsolásához minimális munka szükséges a rendelkezésre bocsátott alumínium kapcsolóelemek és további alkatrészek felhasználásával. Az „L” típusú sarkos kapcsolatok összeillesztése a profil vagy szárnytokok végeinek 45° fokos levágásával történik, majd lekanyarítják vagy lekerekítik azokat, s végül a profilok belső kamrájában elhelyezett alumíniumékeket összeragasztják (a 2-összetevős CORALGLUE ragasztó segítségével). A ragasztó használata garantálja, hogy a kapcsolódás merevebb és szorosabb lesz, míg az ékek az összekapcsolt profilok merőlegességét segítenek megtartani. Az átlós, „T” típusú kapcsolatokban a behelyezett ékekkel összetűzik a keresztező darabokat és megragasztják CORALGLUE ragasztóval.

Az üvegezés, a szárnyaknál lévő és központi tömítések EPDM szintetikus kaucsukból készülnek. A legtöbb tömítést megszakítás nélkül illesztik be, anélkül, hogy a sarkoknál levágnák, s a tömítések végeit az ablakkeret felső átlójának felénél kapcsolják össze. Ez az üvegezési technika garantálja a szoros víz- és légzárást. A központi tömítéseket 45° fokban levágják és a sarkokban megragasztják vagy 90° fokban vágják le és odaragasztják a gumisarokhoz.

A külső építmények minden konstrukciójának hatékony vízelvezető és szellőztető rendszerrel kell rendelkeznie a táblaüveg kamrájából valamint a szárnyak és a tok közötti kamrából. A szellőző-szívó nyílások a külső oldalon műanyag fedővel vannak védve.

PARAMÉTEREK:

Vasalat: Roto Patio 6080

 • Szárny súlya: max. 80 kg (nyíló szárny)
 • Szárnyszélesség:
  • Tokba szerelt szárny: min. 480 mm – max. 1230 mm.
  • Összehajtható szárny: min. 480 mm – max. 930 mm.
  • Szárnymagasság: min. 630 mm – max. 2430 mm.
  • Sín hossza: max. 6000 mm.

Roto ALU 540i vasalat (bukó-nyíló szárnyak)

 • Szárny súlya: max 130 kg
 • Szárnyszélesség:
  • Tokba szerelt szárny: min. 405 mm – max. 1600 mm.
  • Szárnymagasság: min. 630 mm – max. 2400 mm.