ALUPROF MB59S alumínium ajtórendszer

  • class 3ütésállóság
  • E1050EN 1027:2001; EN 12208:2001Vízzárás
  • osztályig 4EN 1026:2001; EN 12207:2001Légáteresztés
  • C3EN 12211:2001; EN 12210:2001Szélállósági osztályba sorolás

Az MB-59S rendszer a hő- és hangszigetelést igénylő kültéri beépítési elemek, pl. különböző fajtájú ablakok, ajtók, szélfogók, vitrinek stb. elkészítésére szolgál.

MB-59S
  •  

Az ablak profildarabok szerkezetének beépítési mélysége: 50 mm a tok és 59 mm a szárnyak esetében. A profildarabok külső felülete egy síkban fekszik. Az ajtó profildarabok szerkezeti mélysége a tok és a szárnynak esetében egyaránt 50 mm. Ennek köszönhetően jön létre kívülről és belülről is a szárnyak és a tok összesimuló hatása.

Majdnem mindegyik ajtó és ablak profildarabok háromkamrás szerkezetű, ahol a hőhídmegszakító elemek között a középső tölti be a szigetelő kamra szerepét. Ennek a megoldásnak köszönhetően sikerült elérni a karcsú, gazdaságos és merev profilokat. A hőhídmegszakító elemek kapcsolódási rendszer teszi lehetővé kétszínű profilok használatát – más színű a homlokzaton belül és más kívül. Az MB-59S-ben profilírozott, üvegszálakkal erősített, poliamid, „omega” alakú hőhídmegszakító elemeket alkalmaztak. A hőhídmegszakító elemek alakja nagyon jó szigetelést és vízkivezetést biztosít a profil belső kamráiból.

Az MB-59S rendszer profiljai megfelelnek a 2.1 anyagcsoport DIN 4108 norma szerinti hőszigetelés követelményeinek. A felhasznált üvegezés kitöltő anyagok az ablak szárnyakban 4 – 40 mm, az ajtókban, vitrinekben és a fix ablakokban 4 – 31 mm vastagságúak lehetnek.

Az MB-59S rendszer egyik alapvető előnye a vasalások nagy választéka és azok különböző felszerelési lehetősége. Az alkalmazott speciális vájatoknak köszönhetően az ajtó profil szerkezete lehetővé teszi a megmunkálás nélkül, különböző (úgy nevezett vájatos) sarokpántok, akasztók és keresztlécek felerősítését. Az ajtók hagyományosan szerelt felszíni pántokkal is el lehetnek látva. Az ablak profildarabok olyan méretű profilírozott vájatokkal rendelkeznek, hogy használni lehessen rajtuk az EURO szabvány szerinti, alumínium és műanyag ablakokhoz egyaránt használható körvonalas vasalatokat és kötőelemeket. Ezek a megoldások lehetővé teszik a legtöbb neves cég vasalatainak felszerelését.

A bemutatott rendszer fontos tulajdonsága a profilok hajlíthatósága, ami különböző ívek és íves konstrukciók kialakítását teszi lehetővé.

Az MB-59S egy a néhány közül, ha nem az egyetlen alumínium ajtó – ablak rendszer, melynek a profiljai egyidejűleg háromkamrás felépítést rendszerrel, 50 mm tok beépítési mélységgel és megfelelnek a 2.1 anyagcsoport hőszigetelési követelményeinek.

A rendszer rendelkezik az AT-15-6357/2004 számú ITB Műszaki Engedéllyel kültéri ajtókhoz illetve előkészületben van a AT-15-6417/2004 számú Műszaki Engedély kiadása ablakokra és az erkélyajtókra.

REGISZTRÁLJ