ALUPROF MB23P hőhidas alumínium tolóajtók

Az MB-23P egy erkélyek beüvegezésére alkalmas alumínium rendszer. A rendszer alapötletét a vízszintes tolóablakok jelentik. Az ebben a rendszerben készült ablakok védik az erkély nyitott területét az időjárás viszontagságaitól, pl. a széltől, esőtől, hótól illetve a kosztól és a zajtól. Az MB-23P szerkezet emellett betörés elleni védelmet is nyújt, ami különösen fontos tulajdonság a földszinti lakások esetében.

A profildarab szerkezet beépítési mélysége: 53 mm (tok) és 23 mm (szárny). A kültéri beépítés miatt, az MB-23P rendszerbe beépített szerkezet hatékony vízelvezető és szellőztető rendszerrel rendelkezik az üvegkamrából illetve a szárny és a tok közötti kamrából. Az ablak szárnyak készülhetnek 4 – 8 mm egyrétegű vagy 6,4 mm vastagságú biztonsági üvegből. Az üveg vastagsága függ az erkély elhelyezésétől, magasságától és a nyílászáró szárnyak külső méreteitől.

MB-23P

Az MB-23P egyaránt alkalmazható már létező illetve hozzáépített erkélyek esetében. Nem csak egyenes formájú erkélyeknél használható: az MB-45 ajtó – ablak profil rendszernek köszönhetően lehetőség van az egyes ablakok közötti széles szögben szabályozható sarok kapcsolások létrehozására. Az ebből készült beépítési szerkezet, a sok munkaigényes mechanikus megmunkálási folyamatok kiiktatásának köszönhetően, nagyon egyszerű és gyors előregyártási tulajdonságokkal rendelkezik, ami egyértelműen kedvező módon befolyásolja a termék végső árát.