ALUPROF MB EXPO rögzített és nyitható alumínium válaszfalrendszer

Az MB-EXPO rögzített és mobil térelválasztó falak rendszere belső felosztások kialakítására szolgál, amelyek különleges jellemzője, hogy a konstrukció támogató eleme hőkezeltüveg szorító profilokba rögzítve. Elemeiből rögzített falak, teljesen üvegezett szárnyas- és lengőajtók valamint ajtószegmensek, így harmonika- és lapolható ajtók létrehozására van lehetőség. Az ilyen típusú konstrukciókkal leggyakrabban bevásárlóközpontokban és irodaépületekben lehet találkozni.

Az MB-EXPO rendszer lehetővé teszi maximum kb. 4 m magas felépítmények kivitelezését, amikor az ajtószárnyak maximum szélessége 1,4 m. Kétféle, magasságában (a padló szintjétől számítva) különböző magasságú profil létezik: az alacsony – 36 mm és magas – 100 mm. Az alkotóelemek konstrukciós mélysége 33 mm az alacsony profilok, míg 35 mm a magas profilok esetében, lehetőség van ugyanakkor egy szintre hozni ezeket szélesebb dekorációs profilok alkalmazásával.

Ebbe a rendszerben 8, 10 és 12 mm vastag hőkezelt üvegetis lehet használni. Az üvegek tömítése és rögzítése egyik oldalán sem látszódik. A profilok magasságát és a felépítmény mélységét növelni lehet meghosszabbított vagy kiszélesített dekorációs profilok alkalmazásával.

A MB-EXPO rendszer használatával könnyebben meg lehet változtatni a helyiségek funkcióját és a belső tér felosztását, s az alumínium dekorációs profilok két oldalának felületét különböző módokon is ki lehet vitelezni (azaz két színben), valamint rozsdamentes lécek alkalmazására is van mód. A 100 mm magas profil esetében alsó fésűs tömítéssel lehet javítani a szárnyak pontosabb záródását. A rendszer lényeges előnye a sokoldalúsága és hogy számos vállalat keretei beleilleszthetők.

MB-EXPO

JELLEMZŐI ÉS ELŐNYEI

  • üvegezés láthatatlan tömítése
  • könnyű és elegáns szerkezet
  • 8, 10 és 12 mm üvegezés
  • az üveglap vastagságától független, fix profilmélység
  • akár 4 m magas szerkezetek
  • használhatók vele számos vállalat vasalatai: Aluprof, Geze